Styrelsen för Båt- och Sjöfartsmuseet i Onsala önskar

våra medlemmar, sponsorer och alla besökare

En God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi vill också framföra ett varmt tack för det gångna året 2017!

Mycket händer på museet!

Nyligen kompletterades mussets samlingar med en välbevarad GKSS-eka. Båten kommer att iordningställas och förhoppningsvis under sommaren kunna visas upp i båthallen.
Samtidigt har ett välkänt och omtyckt objekt lämnat museet - Petterssonbåten Dagmar. Museet fick båten som gåva från familjen Johansson på Kollavarvet, Kungsbacka, 2000.

I början när entusiasmen var stor, så även förhoppningarna att kunna exponera båten som ett välrenoverat dragplåster, påbörjades en skrapning och slipning av babords sida. Alltefter som arbetet fortskred tröttnade medlemmarna och arbetet med renoveringen avstannade.
Efter många diskussioner beslöt så styrelsen att båten skulle avyttras till lämplig köpare.
Bland skälen till beslutet angavs bland annat att båten dels tog för mycket plats i hallen, dels att det fanns andra exponenter som bättre kunde visa upp sjöfarten i närliggande farvatten. Men även avsaknaden av personella resurser var avgörande.
För en mindre summa köptes Petterssonbåten av en båtbyggare på Tjörn. Nu återstår att se om han till nästa års båtmässa mäktar med att uppvisa båten som ett dragplåster för besökande båtveteraner.
Fredagen den 11 mars kom en lastbil och hämtade båten. På de följande fotografierna kan ni följa Petterssonbåten hur hon "kastar loss" från sin trygga hamn på Båt- och Sjöfartsmuseet i Onsala för att transporteras mot ett nytt och förhoppningsvis inspirerande liv i det rätta elementet, framförd av en sann båtentusiast.

Öppettider 2017

Museet är sommaröppet för allmänheten fr.o.m. 6 juni  t.o.m. 27 augusti 2017.

Onsdagar kl. 12-16.

Torsdagar kl. 17-20.

Söndagar kl. 12-16.

Invigning av sommarutställningen äger rum den 6 juni kl. 16. Utställningen pågår juni - augusti.

Museet kommer att vara öppet för uthyrning lördagar under juni-augusti (ffa. med tanke på ev dop).